Składniki:
- Bulion 2 l
- Ser żółty 15 dag
- Serek topiony 25 dag
- Natka pietruszki
- Makaron
- Sól
- Pieprz czarny mielony
Sposób przygotowania:
1. Do gotującego się
bulionu wrzucamy pokrojony na małe kawałki serek topiony oraz starty na tarce
ser żółty. Gotujemy do momentu rozpuszczenia się serów i powstania jednolitej,
gładkiej zupy. Doprawiamy solą oraz pieprzem (w razie potrzeby zupę zagęszczamy
mąką z mlekiem).
2. Makaron gotujemy w
osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wrzucamy go do garnka z
zupą (ilość makaronu wedle upodobań) i zdejmujemy z ognia. Zupa dobrze smakuje
z posiekaną natką pietruszki, którą wsypujemy do garnka z zupą lub do talerzy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz