Składniki:
- Kasza jęczmienna 2
torebki
- Papryka czerwona ¼
szt.
- Wędzona pierś z
kurczaka 250 gram
- Ogórki konserwowe 5
szt.
- Słonecznik łuskany
0,5 szklanki
- Fasola czerwona 0,5
puszki
- Szczypiorek 0,5
pęczka
- Jogurt naturalny 150
gram
- Sól
- Pieprz czarny mielony
Sposób przygotowania:
1. Kaszę gotujemy w
osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy do ostygnięcia.
2. Paprykę kroimy w
kostkę i podsmażamy. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Ogórki konserwowe
kroimy w drobną kostkę, a pierś z kurczaka w trochę grubszą. Wszystko wrzucamy
do miski, dosypujemy ugotowaną kaszę, fasolę oraz posiekany szczypiorek.
Dodajemy jogurt naturalny, doprawiamy całość solą, pieprzem i dokładnie
mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz