Składniki:
- Groszek konserwowy 130 gram
- Szynka 100 gram
- Orzechy włoskie 80 gram
- Ryż 2 torebki
- Papryka konserwowa 130 gram
- Jogurt naturalny 100 gram
- Sól
- Pieprz czarny mielony
- Czosnek granulowany
Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy go i odstawiamy do wystygnięcia.
2. Orzechy sparzamy, obieramy ze skórki i wrzucamy do miski. Paprykę konserwową oraz szynkę kroimy w drobną kostkę, przekładamy je do naczynia z orzechami. Dodajemy do tego ugotowany ryż oraz groszek, który wcześniej odsączamy z nadmiaru wody.
3. Z jogurtem naturalnym mieszamy szczyptę soli, pieprzu i czosnku granulowanego. Zalewamy tym sałatkę i mieszamy.
Biorę udział w akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz