20 maja 2015

Lody bananowo-jabłkowe

10 000 wyświetleń! Jest mi niezmiernie miło, że blog wyświetliło tyle osób, DZIĘKUJĘ! 
A dzisiaj dodaję zdrowe i orzeźwiające lody w sam raz na nadchodzące ciepłe dni. Przygotowałam je na bazie jogurtu naturalnego, a więc nie są kaloryczne. Smak bananów i jabłka podkreśla cynamon i imbir. Co więcej, przygotowanie tych lodów zajmuje kilka minut!


Składniki:

- Jogurt naturalny 360 gram
- Jabłko 1 szt.
- Banan 2 szt.
- Cukier puder 1 płaska łyżka
- Cynamon 0,5 łyżeczki
- Imbir 0,5 łyżeczki



Sposób przygotowania:

1. Jabłko oraz banany obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Pokrojone owoce wrzucamy do blendera. Dolewamy jogurt naturalny i wsypujemy cukier puder, cynamon i imbir. Całość blendujemy, aby powstała jednolita masa.

2. Masę przelewamy do pojemników do lodów i wstawiamy na kilka godzin do zamrażarki, aby się zamroziły.



Biorę udział w akcji:
Akcja lodowa 2015 Akcja lodowa 2015 Wiosenne słodkości!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz