Składniki:
- Ryż 2 torebki
- Papryka czerwona konserwowa 4 kawałki
- Kalafior 700 gram
- Pierś z kurczaka wędzona 300 gram
- Kukurydza konserwowa 1/2 puszki
- Szczypiorek 1/2 pęczka
- Jogurt naturalny 150 gram
- Sól
- Pieprz czarny mielony
Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy go i odstawiamy do ostygnięcia.
2. Kalafior dzielimy na różyczki, myjemy je i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy go i odstawiamy do ostygnięcia.
3. Kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę i wrzucamy go do dużej miski. Paprykę konserwową kroimy w średniej wielkości kostkę i przekładamy ją do miski z kurczakiem. Do miski wsypujemy wcześniej ugotowany ryż i kalafior, kukurydzę oraz drobno posiekany szczypiorek.
4. Do miski z sałatką dokładamy jogurt naturalny, doprawiamy całość solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz