Składniki:
ZUPA:
- Marchewka 60 dag
- Pietruszka 1 szt.
- Bulion 2,5 l
- Koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
- Jogurt naturalny 90 gram
- Pieprz czarny mielony
- Sól
- Cukier
KLUSKI LANE:
- Mąka pszenna 2,5 szklanki
- Woda 1,5 szklanki
- Jajko 1 szt.
- Sól
Sposób przygotowania:
2. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy do nich jogurt naturalny oraz przecier pomidorowy. Dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Całą zawartość dokładnie blendujemy. Doprawiamy zupę solą, pieprzem oraz cukrem.
3. KLUSKI LANE: Do miski wsypujemy mąkę oraz szczyptę soli, wbijamy jajko i wlewamy wodę. Całość dokładnie miksujemy (gdy będzie za gęsta, dodajemy do niej jeszcze trochę wody). W garnku zagotowujemy osoloną wodę i rzucamy na wodę ciasto na kluski. Gdy wypłyną na powierzchnię wody, gotujemy je ok. 2-3 minuty.
Biorę udział w akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz