Zwykła jajecznica już Ci się przejadła? Masz dość jajek smażonych z boczkiem lub szybką i cebulą? To spróbuj jajecznicę ze szpinakiem, która nie tylko jest smaczna, ale i zdrowa. Taka dawka energii starczy na wiele godzin!
Składniki:
- Jajka 3 szt.
- Szpinak mrożony 50 gram
- Mleko 1 łyżka
- Masło 1 łyżka
- Czosnek 2 ząbki
- Sól
- Pieprz czarny mielony
- Tymianek suszony
Sposób przygotowania:
2. Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz dodajemy szczyptę soli, pieprzu czarnego mielonego i tymianku. Wszystko mieszamy ze sobą.
3. Zawartość miski wlewamy na patelnię z podsmażonym szpinakiem. Smażymy na ogniu często mieszając, aż jajka się zetną.
Biorę udział w akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz