20 lutego 2015

Jajecznica ze szpinakiem


Zwykła jajecznica już Ci się przejadła? Masz dość jajek smażonych z boczkiem lub szybką i cebulą? To spróbuj jajecznicę ze szpinakiem, która nie tylko jest smaczna, ale i zdrowa. Taka dawka energii starczy  na wiele godzin! 



Składniki:

- Jajka 3 szt.
- Szpinak mrożony 50 gram
- Mleko 1 łyżka
- Masło 1 łyżka
- Czosnek 2 ząbki
- Sól
- Pieprz czarny mielony
- Tymianek suszony




Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy zamrożony szpinak. Gdy szpinak się rozpuści i woda się wysmaży, dodajemy masło oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i podsmażamy do rozpuszczenia masła.

2. Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz dodajemy szczyptę soli, pieprzu czarnego mielonego i tymianku. Wszystko mieszamy ze sobą.

3. Zawartość miski wlewamy na patelnię z podsmażonym szpinakiem. Smażymy na ogniu często mieszając, aż jajka się zetną.


Biorę udział w akcji:


Bądź fit na co dzień i od święta Zdrowa przekąska

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz