Po co kupować hamburgery w barach szybkiej obsługi, skoro można jest zrobić samodzielnie w domu! Zyska na tym nasz portfel i zdrowie.
Składniki:
- Bułka kajzerka z sezamem 5 szt.
- Mięso mielone 500 gram
- Bułka tarta 3 łyżki
- Pomidor 1 szt.
- Sałata 5 liści
- Cebula 2 szt.
- Ogórek kiszony 1-2 szt.
- Ser topiony w plastrach 5 plasterków
- Ketchup
- Pieprz ziołowy
- Sól
- Czosnek granulowany
Sposób przygotowania:
2. Pomidora myjemy i kroimy w średniej grubości plastry. Ogórka kiszonego również kroimy w plastry. Cebulę obieramy i kroimy ją w bardzo cienkie plastry. Liście sałaty myjemy i osuszamy.
3. Bułki przekrajamy na pół i kładziemy je na rozgrzanej, suchej patelni. Dzięki temu zarumienią się i będą chrupiące.
4. Spód bułki od strony wewnętrznej smarujemy ketchupem, kładziemy liść sałaty, ser, kotlet, plastry ogórka, plaster pomidora, cebulę. Wierzch bułki również smarujemy ketchupem od wewnętrznej strony i przykrywamy hamburgera.
Biorę udział w akcji:
Wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńOmnomnooom pyszności, aż ślinka cieknie :D
OdpowiedzUsuńPolecam spróbować :)
OdpowiedzUsuń