Składniki:
- Ogórek kiszony 4 szt.
- Papryka czerwona 1/2 szt.
- Cebula 1 szt.
- Kabanosy 10 dag
- Słonecznik łuskany 3 łyżki
- Kasza jęczmienna 2 torebki
- Jogurt naturalny 3 łyżki
- Sól
- Pieprz czarny mielony
- Czosnek granulowany
- Papryka słodka mielona
Sposób przygotowania:
2. Kabanosy kroimy w średniej grubości plasterki, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na rumiano. Przekładamy je do miski z pozostałymi warzywami. Słonecznik wrzucamy na suchą patelnię i prażymy go. Przekładamy słonecznik do miski z pozostałymi składnikami.
3. Ogórka kiszonego również kroimy w kostkę i wrzucamy na sitko, aby obciekł z niego sok. Przesypujemy go do miski z resztą składników.
4. Kaszę jęczmienną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy ją i jeszcze ciepłą wrzucamy go miski z pokrojonymi składnikami.
5. Jogurt naturalny mieszamy ze szczyptą soli, czosnku granulowanego, pieprzu i papryki słodkiej mielonej. Zalewamy sałatkę sosem i dokładnie ją mieszamy.
Biorę udział w akcji:
Wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń