Składniki:
- Płatki śniadaniowe kulki 20 dag
- Miód 2 łyżki
- Śmietana 30% 50 ml
- Masło 10 dag
- Kakao ciemne 2 łyżki
- Cukier wanilinowy 2 łyżeczki
- Masa kajmakowa 1 puszka
- Herbatniki 2 paczuszki
Sposób przygotowania:
2. Do garnka z masą wsypujemy 15 dag płatków i mieszamy je z pozostałą zawartością, aż wszystkie kulki będą oblepione masą.
3. Foremkę o wymiarach 25x12 cm wykładamy folią aluminiową (później będzie łatwiej wyjąć ciasto z foremki). Na jej spód kładziemy herbatniki i wykładamy na nie zawartość garnka (masę z kulkami). Rozkładamy ją równomiernie i lekko ugniatamy.
4. Na wierzch rozsmarowujemy masę kajmakową. Wysypujemy na nią pozostałe suche kulki i przygniatamy je delikatnie łyżką.
5. Gotowe ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby wszystko zastygło.
Śliczne i szybkie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
OdpowiedzUsuńPierwszy raz spotykam się z takim przepisem! :) Kocham czeko-kulki, to musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńSuper, szybkie i smaczne!:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa. I oczywiście polecam wypróbować! :)
OdpowiedzUsuńJa bardzo lubię płatki, a mój Mąż masę kajmakową. Dla nas to taki deser "dla każdego coś miłego"
OdpowiedzUsuńTo faktycznie deser w sam raz dla Was :)
Usuńbardzo ciekawy pomysł, ciasto z pewnością zasmakowałoby małym amatorom płatków śniadaniowych
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że tym większym amatorom płatków śniadaniowych też ;)
Usuń