Pierwszym przepisem, którym postanowiłam się z Wami podzielić, będzie PIZZA Z PATELNI. Pomysł jej zrobienia zrodził się z chwilowego braku sprawnego piekarnika. Uwielbiam domowe pizze, ponieważ wychodzę z założenia, że w ich przypadku wiem, co jem. Na początku bardzo sceptycznie podeszłam do tego sposobu zrobienia pizzy, ale mimo to okazał się strzałem w dziesiątkę. Pizza nie dość, że jest smaczna, to jeszcze bardzo szybka w wykonaniu. Wystarczy 20 minut i danie gotowe do zjedzenia.
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 0,5 łyżeczki soli
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 5-6 łyżek ciepłej wody
- 6 plasterków szynki
- 6 plasterków sera żółtego
- 1 cebula
- 5 sztuk pieczarek
- 3 plasterki pomidora
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- czosnek granulowany
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Składniki na wierzch pizzy oczywiście można zastosować inne, ulubione. Najlepiej tylko te twardsze najpierw podsmażyć (tak jak cebulę i pieczarki), gdyż podczas smażenia pizzy nie osiągną one odpowiedniej miękkości i mogą okazać się surowe.
Przepis bierze udział w akcji:
Przepis bierze udział w akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz