Składniki:
- Bataty 1 kg
- Bulion 2,5 l
- Marchewka 1 szt.
- Pietruszka 1 szt.
- Jogurt naturalny 90 gram
- Sól
- Pieprz czarny mielony
- Czosnek granulowany
- Curry
- Chleb 2 kromki
Sposób przygotowania:
1. Bataty, marchewkę i pietruszkę obieramy ze skórki, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy je do gotującego się bulionu i gotujemy do miękkości.
2. Zdejmujemy zupę z ognia i dodajemy do niej jogurt naturalny. Całość dokładnie blendujemy, aby powstał gładki krem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz curry.
3. Kromki chleba kroimy w małą kostkę i wrzucamy na rozgrzaną, suchą patelnię. Zarumieniamy je z każdej strony.
Wygląda apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń